Lees online
Bnetwerk logo

Bibliotheek en basisvaardigheden
juni 2021
Output-registratietool: vanaf eind juni

Steeds meer biblio­theken openen een IDO. Des te belang­rijker dus om de dienst­verlening te regis­treren. Dat kan vanaf eind juni met de nieuwe output­registratie­tool. Hiermee houd je bij hoeveel en welke vragen bezoekers bij het IDO stellen.

  Pas de registratietool toe
 
Gezinsaanpak: vraag subsidie aan

Tot 1 juli kun je subsidie aan­vragen voor de Kwali­teits­impuls Laag­taal­vaar­dige ouders. Je kunt hier­mee activi­teiten versterken en borgen; ook als je die nu al aanbiedt. Gebruik de 8 kans­rijke aanpakken. Twijfel je? Bel of mail voor overleg! Binnen­kort volgt informatie over kennis­delings­bijeen­komsten na de zomer.

  Lees over dit project
 
SeniorWeb-cursussen komen eraan

Net na de zomer komen de landelijk ingekochte cursus­sen van SeniorWeb beschik­baar. Cursisten kunnen dan een account aan­vragen via de biblio­theek. In de juli-nieuws­brief volgt een speci­fiekere datum met meer informatie, zodat je deze mensen kunt helpen.

  Zie SeniorWeb-cursuspakket
 
Verkenning domein Gezondheid
Het thema Gezondheid wordt een steeds belang­rijker onder­deel van de informatie­functie. In een brain­storm is na­ge­dacht over de in­rich­ting van dit domein binnen Biblio­theek en basis­vaar­dig­heden. Deze zomer volgt een plan van aanpak. Je kunt nu al aan de slag met DigiVitaler rond digi­tale zorg.
  Volg het domein Gezondheid
 
Update belasting­dienstverlening

De aangiftecampagne 2020 is voorbij. In het webinar van de Belastingdienst kijken we terug. Verder vind je de resultaten van de social campagne. En we besteden aandacht aan hulp bij belastingzaken door het jaar heen, en de Bibliotheek­monitor. Tot slot: inspiratie uit Brabant.

  Houd de ontwikkelingen bij
 
Terugblik Boom-sessie NT2-programma's

Overweeg jij om aan de slag te gaan met de NT2-programma's van Boom? Kijk dan de sessie terug van 19 mei: Boom-programma's in de praktijk, mét alle kennis en ervaringen van collega's.

  Bekijk de Boom-sessie
 
DigiHulplijn: nieuwe materialen

Om de DigiHulplijn nog meer bekendheid te geven, zijn er nu nieuwe materialen: een banner in 3 varianten en een filmpje (in de online toolkit). Daarnaast is er een pdf voor professionals met meer uitleg over de lijn en hoe je die kunt delen met je netwerk.

  Promoot de DigiHulplijn