Lees online
Bnetwerk logo

Bibliotheek en basisvaardigheden
juli 2021
Netwerkagenda en basisvaardigheden

De Netwerkagenda 2021-2023 beschrijft hoe de biblio­theek­sector zijn maat­schap­pe­lijke taken invult. Basis­vaar­dig­heden vormen een belang­rijk onder­deel en hebben raak­vlak­ken met de 3 maat­schap­pe­lijke opgaven. De Netwerk­agenda werd 16 juni gepresen­teerd.

  Kijk de presentatie terug
 
Taalzoeker wordt Ikwilleren
Per juli 2021 verwijst de Taalzoeker naar www.ikwilleren.nl. Op deze website kunnen mensen zich aanmelden die hun basisvaardigheden willen verbeteren.
Invoer in de database G!DS blijft belangrijk voor onder meer het programma Digitale inclusie.
  Bekijk de veranderingen
 
Donorregistratie-campagne afgerond

Ruim 70 procent van de bevol­king heeft een keuze gere­gis­treerd. Het minis­terie van VWS is tevreden, ook met de hulp van biblio­theken. Het onder­werp is vast onder­deel van de Digisterker-programma's voor wie vragen heeft.
Let op: het promotie­materiaal mag je niet meer gebruiken omdat de rechten zijn verlopen.

  Lees over Donorregistratie
 
SeniorWeb-cursussen half september live

De landelijk ingekochte cursus­sen van SeniorWeb komen half september beschik­baar. Cursisten kunnen dan een account aan­vragen via de biblio­theek. Meer informatie over en toegang tot de cursussen worden geregeld via een speciale website. We geven je vast een impressie.

Volg het SeniorWeb-aanbod
 
Consortium helpt jongeren bij digitale overheidszaken

In het consortium Jongeren en de digitale overheid bundelen 7 organisaties hun krachten. Zij willen voor jongeren de digitale diensten van onder meer de overheid toegankelijker maken. Ook zetten zij zich in om jongeren beter voor te bereiden op het gebruik van deze diensten.

  Leer het consortium kennen