Lees online
Bnetwerk logo

Bibliotheek en basisvaardigheden
september 2021
Cursussen SeniorWeb eind 2021 beschikbaar
Het toegankelijk maken van de cursussen van SeniorWeb vergt iets meer tijd dan oorspronkelijk gepland. Ze komen uiterlijk eind dit jaar beschikbaar. Deelnemers kunnen dan een account aanvragen via de bibliotheek. Hiervoor wordt een speciale website gebouwd.
  Volg het SeniorWeb-aanbod
 
Nieuws over Digitale inclusie
- De derde campagne­periode loopt van 20 september tot 3 oktober. Houd je het aanbod van jouw biblio­theek bij in G!DS?
- 4 november: Update Digitale inclusie, om bij te praten over (het vervolg van) het programma Digitale inclusie en de Out­put­registratie­tool.
- Nieuw in de IDO-toolkit: magneet­buttons en Engels­talige materialen.
  Lees over Digitale inclusie
 
Nieuwe brochures DigiVitaler
Ga je aan de slag met het les­programma DigiVitaler? Gebruik dan de 2 brochures van Stichting Digisterker. Hierin vind je suggesties om in jouw bibliotheek digi­vaardig­heids­cursussen te starten rond digitale zorg en gezond­heid.
  Start met DigiVitaler
 
Belasting­dienst­ver­lening door het jaar heen
Ook nu kan jouw bibliotheek hulp bieden bij belasting­zaken: toe­slagen aan­vragen, wijzi­gingen door­geven en informatie­sessies organiseren. In G!DS zijn hier­voor 2 nieuwe cate­gorieën toe­gevoegd. Zo werk je het aanbod makkelijker bij in G!DS.
  Houd je aanbod actueel
 
Verlengd: gratis werkboeken Klik & Tik
De actie gratis exemplaren van het werkboek Klik & Tik blijkt een schot in de roos. Daarom stellen we een extra voorraad beschikbaar voor bibliotheken die te laat waren. Nu geldt ècht: op = op!
  Bestel het werkboek
 
GoodHabitz: omgaan met laaggeletterdheid
GoodHabitz lanceert een nieuwe training om laag­geletterden in hun (werk)­om­geving te her­kennen. En hoe deze mensen verder te helpen. Je kunt de training inzetten voor het onderwijs: hoe leer­krachten alert kunnen zijn op laag­geletterde ouders. Of voor andere partners, zoals het welzijns­werk.
  Zie de nieuwe training