En: Denk mee over samenwerking met ANBO
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Lees online
Bnetwerk logo
 
Bibliotheek en basisvaardigheden
november 2022
Oproep: samenwerken met ANBO
In de belasting-aangifteperiode 2022 werkten ANBO en bibliotheken samen in een pilot. Door de korte aanlooptijd kon de pilot slechts op kleine schaal worden uitgevoerd. In 2023 willen ANBO, de Belastingdienst en de KB hier graag een vervolg aan geven, en nu al starten met de voorbereidingen. 
  Meld je aan en denk mee
 
Miljoenen euro's extra voor bibliotheken
Openbare bibliotheken krijgen komende jaren miljoenen euro’s extra. Ook in de Online Bibliotheek wordt flink geïnvesteerd. Daarnaast moeten gemeenten zorgen dat er in elke gemeente een bibliotheekvoorziening komt. Dat staat in de bibliothekenbrief van het ministerie van OCW. 
  Lees het goede nieuws
 
Aanbesteding databank gepubliceerd
Begin november is de aanbesteding gepubliceerd voor de vervanging van G!DS, de database voor de sociaal-educatieve kaart. De planning is om eind januari 2023 de leverancier te kiezen.

Los hiervan: zorg je dat in G!DS bij al je activiteiten die in 2023 doorlopen een nieuwe einddatum is ingevuld? Zo blijft dit aanbod ook na 1 januari zichtbaar.
  Bekijk de aanbesteding
 
Terugblik Ontwikkeling Telt! Festival
Het Ontwikkeling Telt! Festival bood op 22 september online deelsessies en op 13 oktober fysieke sessies over een leven lang ontwikkelen en het verbeteren van basisvaardigheden. Hierbij waren ook 4 sessies vanuit het programma Bibliotheek en basisvaardigheden.
  Kijk de sessies terug
 
Samenwerking met SW-bedrijven
- Digitaler naar werk: medewerkers van 5 sociaal-werkbedrijven met lage basis­vaardigheden verbeteren hun digitale vaardig­heden. Zo kunnen zij beter mee­doen op het werk en in de maatschappij.

-
Sterk aan het Werk-Festival: Bibliotheek Katwijk en KB verzorgden een workshop over wat de bibliotheek kan doen voor SW-medewerkers. Bekijk de video-impressie en de festival-app.
Zie ook de video van Bibliotheek Kennemerwaard van eerder dit jaar.