En: Handig Digisterker-lesmateriaal bij belastingaangifte
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Lees online
Bnetwerk logo
 
Bibliotheek en basisvaardigheden
maart 2023
Landelijk Beeld Volwasseneneducatie
Goed om te weten: na een pilotperiode starten Rijk en gemeenten met de opzet van een Landelijk Beeld Volwassenen­educatie (voorheen: Monitor Laag­geletterd­heid). Gemeenten voorzien het CBS tussen 14 maart en 14 mei van data over deel­name aan volwassenen­educatie in 2022, en kunnen ook bibliotheken en/of (digi)Taal­huizen om gegevens verzoeken.
  Wees voorbereid
 
Thema Gezondheid: nieuws vanuit het Rijk
Het thema gezond­heid, de roep om hulp bij digitale zorg, én de rol die biblio­theken kunnen spelen, krijgen de nodige aan­dacht, ook bij VWS en in de Tweede Kamer. In de toolkit Gezond­heid vind je alle informatie waar­mee jouw biblio­theek kan starten of verder­gaan met het thema. Je POI kan je hierbij onder­steunen.
  Lees het nieuws
 
Gezinsaanpak: 25 gemeenten gezocht!
Voor de uitrol­fase van het project Gemeen­telijke Gezins­aanpak Geletterd­heid zoeken we 25 gemeenten en biblio­theken. Is jouw gemeente al bezig met de gezins­aanpak? Vraag ze dan om mee te doen aan de uitrol van onze aanpak! Aanmelden kan tot 21 april. 
  Nodig jouw gemeente uit
 
Campagne Doe meer met Taal
In mei 2023 start de Rijksoverheid een nieuwe ronde van de campagne Doe meer met Taal, om mensen aan te moedigen om hun basisvaardigheden te verbeteren. Rijk en gemeenten spannen zich samen in om meer mensen te bereiken. Je kunt hierop aansluiten en de (aangevulde) toolkit gebruiken. 
  Lees de aankondiging