En: Leverancier opvolger G!DS gekozen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Lees online
Bnetwerk logo
 
Bibliotheek en basisvaardigheden
juni 2023
Convenant Belasting-dienstverlening
- In juli komt de subsidie­regeling 2023 beschik­baar voor biblio­theken en POI's. Aan­vragen kan tot 31 oktober 2023 en gaat via een vereen­voudigd aanvraag­formulier. De voor­waarden zijn gelijk aan die van de voor­gaande subsidie­regeling. 

- In de aangifte­periode bereikten we via diverse kanalen 4 doel­groepen. De aangiftecampagne is goed verlopen.

  Lees over het convenant
 
1 juli: materialen LenS naar Boom Uitgevers
Vanaf 1 juli 2023 zijn de lesmaterialen van Stichting Lezen en Schrijven te verkrijgen via de webwinkel van Boom Uitgevers. 

Tot die datum kun je geen materialen bestellen.
  Lees over de LenS-materialen
 
Leverancier opvolger G!DS gekozen
In februari heeft de KB de aan­bestedings­proce­dure afgerond voor de vernieuwing van G!DS. Het nieuwe systeem gaat Database Openbare Bibliotheken (DOB) heten en wordt gebouwd door App software. App was ook verant­woordelijk voor de bouw van het huidige G!DS. Naar verwach­ting is er op 29 juni een net­werk­bijeen­komst voor meer infor­matie.
  Volg de DOB-ontwikkelingen
 
Terugblik webinar Sociaal-juridische hulp
Op 22 mei was het webinar over de pilot Sociaal-juridische Hulp om de Hoek. Om burgers met sociaal-juridische hulp­vragen beter te berei­ken, werd in 3 gemeenten de samen­werking gezocht met sociaal raads­lieden en de biblio­theek. Het webinar presen­teert de belang­rijkste resul­taten en lessen uit de pilot. 
  Kijk het webinar terug