En: Véél nieuwtjes over ingekochte (dus gratis) leermiddelen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Lees online
Bnetwerk logo
 
Basisvaardigheden en digitale inclusie
april 2024
Digitaal meedoen
(Vragen aan het IDO, anders dan over digitale overheid)

- Het programma Toegan­kelijk Bankieren helpt mensen met bank­zaken. Onder meer met een workshop Hulp bij dagelijkse bank­zaken. Vraag de gratis work­shop voor bezoekers aan.

- Neem ook deel aan het webinar Cyber­weer­baar­heid op 30 mei. Hierin verkennen we met elkaar hoe biblio­theken dit thema nóg meer aan­dacht kunnen geven. 
 
Belastingen en Toeslagen
Op 26 maart bezochten de Belasting­dienst en Dienst Toeslagen de Bibliotheek Purmerend. Zij zagen een belasting­klas, kregen een rond­leiding en voerden een ronde­tafel­gesprek met vertegen­woordigers van diverse organi­saties.
  Bekijk het bezoek
 
Gezinsaanpak
- De Bieb voor de Zaan­streek organi­seerde het webinar Taalontwikkeling: voor­lezen voor zwangeren en (groot)ouders. Kijk het webinar terug.

- Gemeente Beuningen deelt haar ervaringen met de Gemeentelijke Gezinsaanpak Geletterdheid.

- Je kunt je abonneren op de nieuwsbrief Gemeen­telijke Gezins­aanpak Geletterd­heid.
 
Terugblik Conferentie
Op dinsdag 26 maart 2024 vond de landelijke conferentie Gecijferdheid in context plaats. Die ging over de rol van gecijferdheid binnen 5 domeinen: onderwijs, werk, financiën, gezondheid en burgerschap. Er is een terugblik gepubliceerd. 
  Download de presentaties
 
Gezondheid én digitale vaardigheden
- Voor minder-digi­vaar­digen organi­seert Biblio­theek Rivieren­land de cursus Gezond koken met recepten van internet. Deel­nemers leren over gezonde voeding, recepten zoeken & opmaken in Word, én ze eten samen.
Een succes­volle camou­flage­cursus.
  Bekijk de aanpak